Új novella






istockphoto-939986548-612x612.jpg


 

ÓVATOS VÁGYAK, FÉLSZEG ÖSZTÖNÖK


,,Nem érdekel a pénzed! Egyedül csak te kellesz nekem"
Linda őszintén hitte, hogy csakis ezekkel a szavakkal kezdődhet egy igaz szerelem, és neki, a vágyott menő állással rendelkező ügyvédnőnek semmi egyéb teendője nincsen,
mint a vágyott romantikus lovagot beengedi sikeres, kicsit karrierista felfogású életébe.
Hiszen aki valóban veszi a fáradtságot arra, hogy igazán, és őszintén megismerje az meghívja egy kávéra, vagy belejelenkezik nála, időpontot kér. Bár az is igaz, hogy mindig is utálta, ha bárki csak úgy felkereste a különbejáratú XII. kerületi ügyvédi irodájában.
,,Mindennek megvan a maga módja!" - volt életének jól bevált, olajozottan működő mottója.
Az utóbbi pár évben valahogy utánagondolt, és rájött arra, hogy elriassza magától a férfiakat. Elvégre mit akar a legtöbb férfi? - tette fel unos-untalan magának a visszatérő kérdést. Hódítani, birtokolni! És persze az estek többségében elsősorban a farkukkal, és egyáltalán nem az eszükkel gondolkodtak.
Néha csajos estét tartottak legjobb főként modellekből, sikeres emberekből álló barátaival, ahol egész éjszaka ment a pasimustra és a férfiak bunkóságának kitárgyalása, hogy ti. a legtöbben nem maradnak mellette legfeljebb hét napig, majd egy kibálkozó alkalommal már dobják is, elvégre egy karrierista ügyvédnő mégiscsak a piramis csúcsa a legtöbb macsó pasi szemében. Következésképpen a fréfiaknak jócskán derogál, ha mondjuk a szakmai életben egy modern, kiegyensúlyozottságot sugalló nő sikeresebben veszi az élet feladatait, megoldásra váró akadályait, mint a többségük.
Linda csajos barátnői kivétel nélkül nagyon is jól ismerték azokat a pasikat, akikre Linda előszeretettel ,,vadászott" vagy legalább is szerette kivetni a hálóját. Mintha szándékosan olyan pasik után vonzódott volna, akik szándékosan megrekedtek egy bizonyos intelligencia, vagy ha tetszik értelmi szinvonal skáláján, hogy aztán egy sikeres megmentő (Linda) azonnal pátyolgathassa, kényeztethesse, és elhalmozhassa őket saját kissé nárcisztikusra sikeredett érzéseivel. És a legtöbb pasi - legalább is kezdetben -, még valóságosan is nagyon hálás volt Linda ebbéli önzetlennek tűnő figyelmessége miatt.
Voltak aztán olyan irritáló pattanás-pasik, akik előszeretettel kérkedtek a luxus sportkocsijukkal, meg hogy házuk van a Bahamákon, vagy valamelyik távolabbi egzotikus szigeten, és látszólag magasról tettek arra, hogy Linda egy tartalmas, hangsúlyosan őszinte beszélgetést várt volna el tőlük. Vagy egy olyan igazi mozizós, popkornos, romantikus estét mondjuk a tágas, minden kényelemmel felszerelt nappaliban.
Amikor Lindának váratlanul beindult saját vállalkozása is ügyvédi karrierje mellett - mint később azonnal kiderült -, ez megint csak egy kiadósan nagy szálka volt az összes hódítani vágyó, egoista pasi szemében.
Végül Linda volt az, aki - bár a szakítás után hónapig alig tudott magához térni -, mégis úgy döntött, hogy bizonyos macsókkal egész egészerűen nem áll szóba többet.
A randi applikációkkal megint csak meggyült a baja, hiszen akadtak bőven akik hamis, kamu profilokkal regisztrálták magukat az oldalra, és mikor Linda egyszer-egyszer szolid sminkkel, és extravagáns koktélruhában megjelent a megbeszélt randi helyszínén bizony jócskán nagy meglepetéssel konstatálta, hogy az illető férfi már rég elmúlt hetven éves, és ekkora korkülönbséget nem engedhet meg magának, bármennyire menő, meg trendi ez mostanság.
Aztán végre úgy érezte, hogy pár hónap után meghallgatták fohászkodását az istenek, mert megismerkedett egy amolyan ízig-vérig csetlő-botló, kissé ügyefogyottnak látszó, anyuci kedvence Forest Gump-származékkal, és mikor eljött a hús-vér valódi randi ideje kellemes meglepetésben volt része, mert bár az illető pasi ténylegesen különösen, és furcsán viselkedett, talpig romantikus úriember maradt, és ritkaságszámba ment, hogy kézcsókkal üdvözölte, és ki is húzta előtte a széket. Amikor végeztek a romantikus, gyertyafényes vacsorával Linda teljesen megvolt róla győződve, hogy szeretkezni fognak harmónikusan, időt hagyva, hogy felfedezzék egymás testi igényeit, és vágyaikat, ám a férfi - mint mindenben -, most is külön gyerekes engedélyt kért, hogy megcsókolhassa, s mivel nemigazán úgy sikeredett, ahogy azt Linda elvárhatta volna, úgy döntött, hogy majd ő közvetlenül kisegíti; gyöngéden átölelte nyakát, és kicsit pipiskedve, csimpaszkodva történt meg az első, jelképes csók.
Később volt, hogy egy nap legalább ezer email-üzenet várakozott Linda notebook-ján, és olyan verseket is mellékelt a Forest Gump gúnynéven nevezett pasi, hogy Lindának valósággal hevesen verni kezdett a szíve, és alig várta már, hogy letelhessen munkaideje, és egyéb irányú kötelzettségei, és találkozhassanak.
Linda nem szívesen vallotta be magának, de - meglehet -, hogy túlzottan is nagy elvárásai voltak ezzel az újfajta párkapcsolattal kapcsolatosan. Mindig furdalta a kíváncsiság, hogyha adott esetben két romantikus ember mondjuk a zuhany alatt szeretne egymással szerelmeskedni, akkor a kissé kelekótya Forest Gump miért ijedt meg, miért szégyelli kisebbfajta pluszkilóit és még vagy milliónyi szinte gyerekes dolgot kitalált, csakhogy ne kelljen Lindával lefeküdnie. Végül Linda volt, aki - meglehet -, hogy kicsit túlzásokba esett, mert egyik nap, miközben zuhanyozott kiszólt a fürdőszobából, hogy Forest Gump pasija adja be neki a törülközőt, és mikor a tétova lovag félénken feléje nyújtotta a törülközőt Linda valósággal megragadta a karját, behúzta magához a fürdőszobába, és hagyta, hogy a tétova pasi megláthassa sportosan szexi, karcsú testét.
- Miért nem szeretnél velem szeretkezni?! - kérdezte komolyan, nyíltan, mintha bíróságon lenne.
- Ö... én... - a pasi behunyta a szemét, mert úgy nevelték, hogy illetlenség egy nőt meztelenül megbámulni.
- Nyisd ki a szemed és légyszíves néz rám, ha hozzád beszélek! - a vallató, nagyon komoly hangra a férfi valósággal majd összecsinálta magát, és Linda is megérezhette, hogy ezúttal elvetette a súlykot, mert a férfi gyerekesen szomorú lett, és úgy nézett ki azonnal keservesen sírva fakad.
Linda azonnal törülközőt tekert bombázó testére, és igyekezett nedves haját is rendbe tenni, majd átváltott gyöngéd, babusgató vigasztalásba:
- Bocsáss meg drágám... én nem is tudom, hogy mi üthetett belém? Csak azt szerettem volna, hogy te is érezd mennyire jól megértjük egymást... - érezte hogy elpirul a váratlan szituációra, és mentegetőzéseket kezd gyártani, ami viszont egyáltalán nem volt szokása.
Forest Gump hapsin érezhető volt hogy vérig sértették, és meg is alázták, ezért csöndsen visszavonulót fújt és sétálgatni kezdett Linda tágas lakásában. Linda gyorsan felöltözködött, kézen fogta a férfit, leültette a nappaliban, és úgy döntött, hogy egy amolyan rendesen kivesézős, tartalmas beszélgetéssel fogja elejét venni a további kellemetlen félreértéseknek.
Jó öt órás beszélgetés közben olyan sok minden kiderült Forest Gumppal kapcsolatosan kezdve félresikeredett, szomorkás gyerekkorától egészen balszerencsés és sorozatos pechszériás életéig, hogy Linda már-már úgy gondolhatta, hogy talán nem éppen ez a férfi a tényleges álmai lovagja! Mégis, amikor később elvitte bemutatni baráti társaságának, ami egyfajta megerősítést jelent kivétel nélkül mindenki életében csajos barátnői többsége azon a véleményen volt egybehangzóan, hogy Linda új pasija egyértelműn nem 100-as!
- De hát hogy mondhattok ilyet?! Hiszen nem is ismeritek?! - fakadt ki fennhangon, és kérte ki magának, amikor a férfi kiment a mosdóba.
- Figyelj csajszim! Mi csak jót akarunk neked, mert emlékezz csak vissza a legutóbbi kapcsolatodra azzal a hóhányó Ádámmal! Átkozottul rászedett, és hónapokig csak hitegetett az a szemétláda seggfej! - válaszolta az egyik barátnő, akin érződött komolyan szívén viseli Linda sorsát.
- Szerintem Robi egyáltalán nem olyan, csak nagyon konzervatívan nevelhették a szülei... történt vele sok lelki sérülés a gyerekkorában... leültünk a nappaliban és képzeljétek csak el fokozatosan megnyílt.
- Ja persze! Hiszi a piszi! - értetlenkedett egy másik barátnő. - Te nem láttad, hogy az elmeroggyantaknak, és a sorozatgyilkosonak is hasonló módszerei vannak! Örülj, hogy még életben vagy! - válaszolta kissé izgulósan a másik.
- Jaj, csajok! Ti semmit sem tudok! Én még eddig nem találkoztam olyan pasival, aki annyira nyílt és őszinte lett volna hozzám, mint a Robi.
- Hát persze, hogy nem! Te mindig kifogtad magadnak a jobb, és szexibb pasikat, aztán ki tudja miért fordult a kocka és úgy gondoltad kikezdel egy idióta balekkal, csakhogy pátyolgathasd! Esküszöm úgy viselkedsz, mint Teréz anya! - vélekedett a másik barátnő, majd nagyot kortyolt italából. Nemsokkal ezútán a félénk, és szégyellős Forest Gump pasi is visszatért a mosdóból.
- Elnézést kérem, hogy távol maradtam... - kért bocsánatot, majd leült.
- Semmi baj szívem! Remélem nincs bajod? - kérdezte kedves gyöngédséggel Linda, mire a többi csajos barátnő is összemosolygott.
- Minden rendben... - felelte, majd megigazította időközben szorossá váló nyakkendőjét.
- Várj egy kicsit... máris segítek... - Linda gondoskodón kioldotta a férfi nyakkendőjét, amiért az roppant hálás volt neki.
- Nagyon köszönöm... nem vagyok ilyen elegáns eseményekhez szokva.
Ettől kezdve a csajos barátnők koszorúja valósággal azonnal rátelepedett Robira és máris faggatni kezdték, hogy honnét jött? Mi a foglalkozása? és persze, hogy a legfontosabbat el ne felejtsék: milyen a szexuális teljesítménye?
- No de hölgyeim! Szerintem ezt a kis titkot hadd tartsuk meg magunknak, nem igaz drágám?! - nézett szerelmesen Robi szemébe Linda, míg barátnői valósággal sárgultak az irigységtől, hiszen nem tudták meg kíváncsiskodó kérdéseikre a kimerítő választ.
A legtöbb kíváncsiskodni vágyó barátnő ekkor azonnal elhallgatott, mert úgy vélték, hogy rámenősebben beavatkoztak Linda magánszférájába, bár nem szívesen hallgattak el.
Bő egy óra múltán mindenki szedelőzködni kezdett, és a csajos barátnők megölelték egymást, és persze az újdonsült Forest Gumpról sem feledkeztek el, és sok szerencsét kivántak a kialakulófélben lévő kapcsolatukhoz.
Linda vezetett egészen hazáig. Fantasztikusan képes volt egyszerre zenét is hallgatni, koncentrálni Robi beszédére, és ügyes zsonglőrként szalomozni a legtöbb barátságtalan autós között.
- Szerintem összességében nagyon is jól sikerült este volt. Remélem azért nem volt olyan rémes? - kérdezett vissza, amikor észrevette, hogy pasija jócskán grimaszol.
- Ö... igen... csodás... - válaszolta, majd csöndben megpróbálta hallgatni a zenét, ami jóformán csak halkan duruzsolt a háttérben.
- Hát drágám nem szeretnélek kiábrándítani, de ez egy cseppet sem volt meggyőző!
A férfi bólintott, de nem szólt semmit.
Alig fél órán belül már otthon is voltak. Hála Linda bravúros vezetési képességeinek.
Gyorsan átöltöztek kényelmes otthoni ruhába, és lekuporodtak a tévéhez, ahol Robi egy kedvenc filmje ment a Farkasokkal táncoló Kevin Costnerrel.
- Most komolyan szívem! Mi a baj? - vonta kérdőre szemébe nézve, miközben töpregőn egyik kézfejére támasztotta elgondolkodón fejét.
- Semmi... semmi gond... - felelte a másik elgondolkozva.
- Tudod, te egy nagyon összetett ember vagy! Az ember sosem tudhatja, hogy melyik arcodat szeretnéd megmutatni a külvilágnak.
- Értem... - lett kisfiúsan szomorú újból.
- Jaj, ne hülyéskedj! Nem akartalak megbántani, csak szerettem volna tisztázni a kérdéseket.
- Ez ugye még nem azt jelenti, hogy megszakítasz velem minden kapcsolatot?! - nézett rá kérdő tekintettel.
- Ne butáskodj édesem! Rajongásig imádlak! Hogyan gondolsz ilyesmire?!
- Csak tudod a barátnőid úgy vettem észre... nem igazán kedvelnek... - töprengett hangosan.
- Nem! Tudod mi egy összeszokott baráti társaság vagyunk, akik már olyan régóta ismerjük egymást, hogy sokszor egymás idegeire is képesek vagyunk hatást gyakorolni. Szerintem furcsálnak téged, deez benne a buli, mert ki vannak éhezve a titokra!
- Értem... - már megint ez a bújócskázásra való passzív elutasítás a hangjában.
- Tudod mit drágám? Mit szólnál hozzá, ha kivennék két hét szabadságot, és elutaznánk valahova kikapcsolódni, és egy kicsit talán jobban megismerni egymást? Persze semmi kényszer, csak ha van hozzá kedved!
- Nemrég bocsátottak el a munkahelyemről... - bökte ki.
- Ezt őszintén sajnálom, de én nem is arra gondoltam, hogy költségekbe verd magadat! Csak veled szeretnék lenni!
- Hát... miért is ne!
- Ez nagyszerű! Nem bántódsz meg, ha most szeretnélek megcsókolni? - kérdezte kíváncsian, huncut szemekkel.
- Ö... nem... - hangzott a válasz.
Linda közelebb húzódott a kanapén, és olyan óvatosan és gyöngéden húzta magához a félszeg, félénk férfit, amennyire csak tudta, mert érezte, hogy lassan, fokozatosan fognak majd haladni ebben a különleges kapcsolatban. Nem birtokolni akarta a vágyat, sem az ösztönöket, sokkal inkább a harmóniákkal szeretett volna furcsán kompromisszumot kötni. Robi pedig a kezdeti nehézségek, kisebbfajta bizalmatlan gyanakvások ellenére szépen beletanult olyasfajta dolgokba, melyek eddig hiányoztak az életéből.