Új vers



BEFOLYÁSOLHATÓ FOLYAMATOK



Hogy így összeálltak s befolyásolhatók lettek a lélek összetett, s szervesülő ösztön-folyamatai amik belesimulnak önkéntelen a társas folyamatok hálózatába s nem csupán kiszolgáltatott, szolgai módon engedve, hogy egyszerre nyissák fel, tiporják össze sóvárgó lélek-darabok szirmait: ki-kibillenti őket szilárdnak képzelt egyensúlyukból a szervezetlen Egész rendszere.


A test  lét együttesen általános siratásra készülődik akkor, ha már képtelen megmutatni őszinte-önzetlen arcait. Kibírhatatlan, gyalázatos üresség – harmóniákba fullasztott, totális csönd vált kevésbé bírhatóvá. Egyszerre minden vákuum-mentes térbe jutott: benső, otthoni tájra.

Valamilyen ismerős fájdalom hatolt át a büszke, szerves sejtfalon, hogy aztán tachycardiás-riadót doboljon a kétségbeesett agynak. – Billog-beégetéssel feltétlen nyomokat szükséges égetni, hogy végleg megtanulhassák az „egyesek” a létező csöpp elrejtett zugaiba csupán egyeseket vesznek be; s rögtön el is felejtik, amint a haszon hasznossága nem nekik csordogál.

Szükséges zsarnokságainkat el kell tudni tűrni, viselni, hogy a test végső visszaszámlálásában hirtelen végképp búcsút inthet, s feladja éltető harcát. A halál, mint szorgoskodó, galád hódító kitűzte az élet felett csere-bere sötét zászlaját – s már nem maradhat semmi maradék, kibiztosított biztosíték a méltó visszafoglalásra.

Csapkodó hulladék-halmokat visz, sodor, szór el égtájak felé kósza, ordas szél – megzökkent, hiányos ritmusú lépésekkel egyet előre, kettőt hátrafelé araszol aggastyánok próféta-lába; pattogzani kezd a régi máz s mindenképp ideje korán kell szembenézni az elmúlás befejezett állapotával!