Új vers




LEÉRTÉKELT ÁRUK FÓRUMA



Egyre többen hirdette már pöffeszkedő, gaz kufár népség, hogy a földi Mennyország elérhető s kivitelezhető egy olyan helyen, ahol kapcsolatok színvonala az egyedüli trend-diktáló. A visszaállatiasult őskorszaki barbarizmus ismételten újabb fénykorát éldegéli; az eltűnő tündérmesékből gyárosított tömegcikkeket gyártottak bulvár-médiákon őrködő hírnév-oligarchák, kényeskedőn tipegő mini-primadonnák.


Dömperszám gyártódtak olcsó, bunkó jampec-kiskirályok s még ostobák, szeleburdi királynőcskék. Épületek látszat-lelkeiken a hasznot hozó, olcsó diadémok s nehezüktől a tűsarkukon tipegő botoxálmok is hamarkodón megcsömörlöttek. Vajon a hím s nőstény baromcsordák meddig vadulnak?! Villany-neonfényes vállalatok arrogáns konferencia-hadjáratát ki használhatja méltón alantos karrier-építésekre?!

Jönnek már zsákszám újabb s újabb parti s V.I.P.-királynős dívái a pesti bohém, dorbézolós éjszakáknak – behabzsolnák, ha megtehetnék az egész megvesztegethető világot. – A megélhetés szűkös keretei, már így is cellarácsossá zsugorodtak. Mint minden elbuktatott királyi oligarcha fenség: hamis emlékei lesznek egy letűnt kornak. A bigott hatalmi vágy talmi kőtábláját csak lehetne már valaki ki egyszer s mindenkorra ledönti!

Ragályt-dajkáló lelkeket jól leplezi luxusöltönyök, pomádés lakosztályok sikeresen hivalkodó eleganciája; élni kell manapság a tudott bizonytalanból s az életmód mögötti sekélyes, felszínes kultúra is röhejt idéz. Termel s osztja kincs-javait a mini-világ. Röpülnek ha kell, ha nem érdemrendek, s kitüntetések kevésbé emberséges emberfőknek is, míg dicsőítő népbetegséggé vált ismét szitok anyázás, és szó-mágikus retardált szájkaraték.

Nem fogy még mindig kellőképp a dédelgető babakocsi. Ha már növelni kénytelenek a termelékenységet azt a bababoltok minőségén kell feltétlen kezdeni? Csupán az idióta tahók tábora szaporodik furcsamód. Egyre fogyatkozik a külön utas kultúrákat hirdetők kicsiny tábora!