Új vers




MEGFERTŐZÖTTEK KELEPCÉJE



Már megfertőződik húsod is ettől a szirupos, szűnni nem akaró hangoktól melyet folyton bulvár-médiák agymosott tenyésztelepe kántál. Megbecsülni kellene újból önmagunkat, hogy virágba szőkkenhessen az erkölcsi morál! Szétrágod avas fogaiddal terveid, lepedékes szádban megmártozol egy képletben mely éhhalál-karrierekben is infarktusos túlfeszített túlórákban gondolkodik; nézőpontok kacifántos kérdése sokszor az egész. Öngyilkos-szemedben folyamatosan mások helyett is reszket a félelem. A megvesztegethető, kupeckedő Élet mocska szennyez!


Kicsit mindig is ömlesztetten átjön a sok dúsított, popkulturás hülyeség még kapkodod tékozló fejed: jelentéktelenség szobrai kellemetlen, feszélyezett helyzetbe hoznak Grönholm-módszeres szituációjukkal! Rosszul gondolják, ha azt hiszik, hogy a mélyvizes probléma megoldás már mindenkin segít! A tehetetlenség mindig porig sújt, aláz, s sokadszor el kell tűrni s el kell fogadni: terveid titokban megvalósulásra várok már mind fogyatkozásnak indultak. Nem lehetsz önmagad pocsolyák alantos sodrában prédákra lesve, s tépdesni mócsingdarabokat az Idők hiénaszövetéből!

Engedékeny felismerés fojtogat már minden ötödik percben, amit a földön kell letöltened! Szándékosan hízlalja, növeszti önmagát a burjánzó képmutatás, s mert veszettül tovább folytatódik napra-nap tudatosan féktelen bachanália-tombolás: a dolgozó kisember is olcsópénzen elkótyavetyéli morális élveit! – Kulturális idétlenségek pusztulásában már legalább tíz éve fokozatosan bennt-ragadtunk! Evoluciós hátrányokat döntenek el egymás között Alfa-Héroszok, Omegás Istennők!

A leghatékonyabb mérleg-mércét karrierek törtető harácsolása jelentheti, s aki rég elérhette a bűvös negyvenes kort anyagi, biztosított egzisztenciával ritkán, ha boldogul!